Здоров'яЗдоров'я та дієти

7 корисних продуктів, які мають бути в раціоні у кожного.

Ми впевнені, ці прості продукти – необхідність! Саме вони допоможуть вам бути здоровішими і красивішими, тому варто скоріше додати їх на полицю в холодильнику.

Чим корисний шпинат і чому варто їсти яйця частіше?

Не занимайтесь самолечением! В наших статьях мы собираем последние научные данные и мнения авторитетных экспертов в области здоровья. Но помните: поставить диагноз и назначить лечение может только врач.

Яйця

Яйця

Яйця багаті на білки, містять вітаміни А, Е, D, B12, B3. У жовтках міститься летицин, який нормалізує роботу печінки та судин, і лютен, необхідний для підтримки зору. У яйцях також міститься ніацин, який підтримує працездатність мозку, та холін – речовина, яка запобігає розвитку ракових пухлин.

Геркулес

Геркулес

Геркулес – лідер серед каш за вмістом корисних речовин та вітамінів. У ньому є фосфор, йод, кремній, калій, кальцій, цинк, вітамінів груп B, C, A, E. Геркулес сприяє очищенню судин та лікуванню захворювань шлунка та кишечника, при цьому містить мінімальну кількість калорій.

Молоко

Молоко

Молоко – незамінне джерело кальцію, яке необхідне для підтримки здоров’я зубів, волосся та нігтів. Цінно молоко і як постачальник вітамінів, наприклад, вітамін В12 відповідає за енергетичний обмін в організмі, перетворює жири та вуглеводи на корисну енергію. Для деяких людей вживання молока супроводжується симптомами непереносимості: здуття, нудота, діарея і т.д. Це може бути пов’язане з наявністю білка А1, і в цій ситуації рекомендується спробувати молоко, в якому міститься лише білок А2. У Росії таке молоко виробляє марка “Слобода” – натуральний продукт від спеціально відібраних корів, які природним чином виробляють лише білок A2.

Шпинат

Шпинат

Такий багатий склад вітамінів та мінералів, як у шпинаті, зустрічається досить рідко. У ньому є клітковина, вітаміни А, Е, С, Н, К, багато вітамінів групи В, бета-каротин, кальцій, магній, натрій, калій, фосфор, залізо, цинк. У листі шпинату дуже багато білка: більше тільки в бобових — молодій квасолі та зеленому горошку.

Морква

Морква

Морква містить бета-каротин – природний антиоксидант, який задіяний у формуванні скелета та оновленні клітин кісток. Вітамін А, що синтезується з нього, зміцнює зір та імунітет. Морква також виводить із внутрішніх тканин та органів вільні радикали, які провокують розмноження ракових клітин, та очищає печінку від токсинів.

Оливкова олія

Оливкова олія

В оливковій олії багато олеїнової кислоти, яка сприяє омолодженню організму та знижує рівень холестерину. У оливковій олії міститься велика кількість вітаміну Е, який бере участь у процесі засвоєння вітамінів, А та К. Оливкова олія легко засвоюється організмом, прискорює обмін речовин, зміцнює судини та робить їх більш еластичними.

Яблука

Яблука

Переоцінити корисні властивості яблук практично неможливо: це справжня скарбниця вітамінів та мікроелементів, баланс яких сприяє омолодженню та зміцненню імунітету. Яблука містять клітковину, каротин, фолієву кислоту, вітаміни А, В1, В2, В3. Вони містять більше вітаміну С, ніж у апельсинах. Яблука покращують роботу серця та легень, уповільнюють ріст ракових клітин.

©LovePets UA

Усі висновки на нашому порталі ми пропонуємо вам прочитати і взяти до відома на ваш розсуд. Не займайтеся самолікуванням! У наших статтях ми збираємо останні наукові дані та думки авторитетних експертів у галузі здоров'я. Але пам'ятайте: поставити діагноз та призначити лікування може лише лікар.

Портал призначений для користувачів старше 13 років. Деякі матеріали можуть не підходити для дітей молодше 16 років. Ми не збираємо персональні дані у дітей молодше 13 років без згоди батьків.