Тако з кукурудзою, смаженим сиром та кремом з авокадо (без пшениці).
Коржики або млинці з нутового борошна – відмінна альтернатива пшеничним.
Кількість: 6 порцій
Час приготування: близько 45 хвилин
Складові для приготування мексиканських тако.
Для коржів:
150 г нутового борошна
2 ст. л. меленого кмину
25 г пармезану (натерти)
2 ст. л. оливкового масла
Для крему з авокадо:
- 1 стигле авокадо (очистити, видалити кісточку)
- 2 ст. л. сметани
- сік 1 ст. лайма + часточки для подачі
Для начинки:
- 1,5 ст. л. оливкового масла
- 1 качан кукурудзи (зерна зрізати ножем)
- 1 ст. л. копченої паприки
- 250 г сиру халумі або сулугуні (нарізати смужками)
- жменя листя кінзи (нарізати)
Спосіб приготування:
- Для коржів змішайте борошно, кмин, пармезан і 1/4 ч. л. солі в миску. Поступово влийте олію та 175 мл холодної води до утворення гладкого напіврідкого тіста. Накрийте кришкою та поставте в холодильник на 30 хвилин.
- Приготуйте крем із авокадо, змішавши в блендері сметану, сік лайма, авокадо і трохи солі до однорідної маси.
- Розігрійте невелику сковороду на середньому вогні, змастіть олією. Посмажте коржики, виливаючи тісто ополоником і трохи похитуючи сковороду, щоб отримати коржі діаметром близько 12 см. Перекладіть на тарілку, накрийте фольгою. У підсумку у вас має вийти приблизно 12 штук.
- Приготуйте начинку: розігрійте 1/2 ст. л. олії в сковороді на сильному вогні, додайте кукурудзяні зерна та обсмажте, помішуючи, до м’якості. Додати паприку, приправити сіллю і перекласти на тарілку. Влийте масло в ту ж сковороду і обсмажте нарізані шматочки сиру з двох сторін до золотистого кольору і хрусткої скоринки.
- Для подачі на стіл змастіть кожен коржик невеликою кількістю крему з авокадо, викладіть на середину кукурудзу та обсмажений сир, посипте кінзою. Подавайте з часточками лайма.
Без пшеничного борошна.
Непереносимість пшениці поділяється на чутливість до пшениці (де реакції можуть бути повільними та відносно м’якими) та алергію на пшеницю, при якій симптоми алергії можуть проявитися протягом кількох хвилин. Не потрібно плутати алергію на пшеницю з непереносимістю глютена, при якій необхідно уникати клейкого білка, який міститься в зернах злакових – жита, пшениці та ячменю. Люди з алергією на пшеницю іноді можуть цілком нормально переносити вживання інших злаків.
До речі, якщо у вас є вдома хвостатий мурлика, він може полюбляти хлібобулочні вироби. Деякі кішки, особливо ті, котрі були підібрані з вулиці, часто полюбляють їсти хліб. Однак, якщо для людей дійсно «хліб — всьому голова», то кішкам краще хліб не давати. А ось пригостити невеликою кількістю млинців з нутового борошна без начинки – можна. Варто давати його у якості заохочувального смаколика для котика або кішечки. А ось пер ніж пригощати свого собаку тако з авокадовою начинкою, варто знати дещо про саме авокадо та собак.
Смачного вам, разом з чотирилапими друзями).
Рік 2025 у світі тварин — важливі відкриття та поради.
⚠️ Усі висновки на нашому порталі ми пропонуємо вам прочитати і взяти до відома на ваш розсуд. Не займайтеся самолікуванням! У наших статтях ми збираємо останні наукові дані та думки авторитетних експертів у галузі здоров'я. Але пам'ятайте: поставити діагноз та призначити лікування може лише лікар.
Портал призначений для користувачів старше 13 років. Деякі матеріали можуть не підходити для дітей молодше 16 років. Ми не збираємо персональні дані у дітей молодше 13 років без згоди батьків.