Хапама: запечений гарбуз з курагою, чорносливом, рисом та прянощами.
Спробуйте приготувати цю яскраву осінню страву для всієї родини!
Складові для приготування запеченого гарбуза:
- Гарбуз грушоподібної форми – 1,5 кг
- Рис басматі (відварений) – 100 г
- Курага – 100 г
- Родзинки – 100 г
- Чорнослив – 100 г
- Топлена олія – 50 мл
- Мед – 100 г
- Волоський горіх – 50 г
- Кешью – 50 г
- Яблуко – 1 шт.
- Бадьян
- Гвоздика
- Кориця
- Куркума

Спосіб приготування хамапа:
- Акуратно відріжте «кришечку» гарбуза. Ложкою та ножем ретельно очистіть від насіння. Чим більше буде всередині місця, тим більше всередину вміститься начинки. Змастіть гарбуз медом зсередини.
- Розігрійте на плиті сковороду, додайте трохи топленої олії. Поки олія нагрівається, крупно наріжте всі сухофрукти та горіхи.
- Коли олія розігріється, насамперед обсмажте спеції. Потім викладіть сухофрукти та горіхи, полийте все медом. Додайте відварений рис і все разом добре перемішайте.
- Очистіть яблука від шкірки, наріжте скибочками м’якоть і додайте на сковороду. Трохи посоліть і поперчіть, перемішайте все.
- Додайте начинку в гарбуз, залишивши на сковороді великі спеції. Щільно закрийте кришечкою. Покладіть гарбуз на лист з пергаментом і обмажте топленим маслом. Відправте лист у духовку, розігріту до 180 градусів, на дві години.
Готово. Смачного!
Актуальні тенденції у світі домашніх улюбленців 2025.
⚠️ Усі висновки на нашому порталі ми пропонуємо вам прочитати і взяти до відома на ваш розсуд. Не займайтеся самолікуванням! У наших статтях ми збираємо останні наукові дані та думки авторитетних експертів у галузі здоров'я. Але пам'ятайте: поставити діагноз та призначити лікування може лише лікар.
Портал призначений для користувачів старше 13 років. Деякі матеріали можуть не підходити для дітей молодше 16 років. Ми не збираємо персональні дані у дітей молодше 13 років без згоди батьків.